Slim besparen

Slim besparen doe je zo!

Energie besparen gaat vaak makkelijker dan je denkt. Wij leggen je graag uit hoe. Op deze pagina vind je diverse tips waarmee je direct aan de slag kunt, zoals de besparingscalculator waarmee je kan berekenen hoeveel jij bespaart als je vandaag nog overgaat op LED lampen.

Verlicht ten eerste alleen als het nodig is. Het lijkt een open deur, maar vaak wordt vergeten dat de lichten nog branden. Wees je daarnaast bewust van water. Laat de kraan niet langer lopen dan nodig is. Ten slotte is het belangrijk dat je warmte niet laat ontsnappen. Veel kostbare warmte gaat ongemerkt verloren.

               

Energie besparen
Creëer een warme sfeer met LED verlichting. LED lampen hebben een 10 keer langere levensduur en gebruiken tot 80% minder energie dan traditionele bronnen. Geniet van perfecte lichtkwaliteit én lagere maandlasten. Bij jouw Enorm winkel krijg je nu 20% korting op alle LED lampen van Osram. Bekijk direct wat jij kan besparen met de besparingscalculator. Dit kost je nog geen twee minuten.

                   
               

Water besparen
Een aantal handelingen uit het dagelijks leven zorgen voor een groot waterverbruik. Douchen staat op de eerste plaats. Gemiddeld kost douchen acht liter water per minuut. Een kwartier douchen kost dus al 120 liter water. Dit is ook de inhoud van een gemiddeld bad. Het toiletgebruik staat op de tweede plaats en de wasmachine sluit de top drie. Natuurlijk is het ook zonde om de kraan onnodig aan te laten staan. In de portemonnee is dit nauwelijks te merken, maar van delen wordt niemand arm. 

                   
                Warmte besparen
Goedkoop en effectief is een tochtband of tochtstrip. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf €7,50. Ben je hier in voorzien? Kijk dan eens naar een deurdranger of inboorsluiter. Zo heb je bijna geen last meer van warmteverlies via openstaande deuren.
                   
                   
                   
                   
                   

Sluiten
Mijn profiel